dinsdag 30 augustus 2011

Van den Akker: `Nominatie prachtige erkenning´

Wethouder Hans van den Akker (economische zaken, stadsmarketing) heeft er alle vertrouwen in dat Gouda als beste binnenstad uit de bus komt. Hij ziet de nominatie als “prachtige externe erkenning voor de inspanningen die Goudse ondernemers al jarenlang plegen om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor het publiek.” Dat zegt hij in een enthousiaste boodschap aan deze actiewebsite Gouda Beste Binnenstad.

Van den Akker: "Ik heb er alle vertrouwen in dat Gouda als beste binnenstad uit de bus komt. In Gouda zijn alle voorzieningen voor bewoners op loop- of fietsafstand van elkaar gelegen: winkels, cultuur en horeca. Gouda biedt veel voorzieningen ten behoeve van de hele regio: overheid, zorg, non-profit, banken, zakelijke dienstverlening. Vanuit Gouda ben je binnen een uur met de trein in Amsterdam, Rotterdam, Den haag of Utrecht, vice versa. Dat maakt de binnenstad van Gouda zo gezellig en aangenaam."

Prachtige erkenning

Van den Akker ziet deze nominatie "als een prachtige externe erkenning voor de inspanningen die Goudse ondernemers al jarenlang plegen om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken voor het publiek". Hij vervolgt: "Samen met de ondernemers en betrokken burgers blijven we de Goudse binnenstad, die zoveel te bieden heeft aan sfeer, historie en winkelaanbod, een extra impuls te geven voor deze en toekomstige generaties."

"Het winnen van de titel 'Beste Binnenstad' is van grote waarde voor Gouda: het levert landelijke erkenning en bekendheid op. Ik verwacht dat dit extra bezoekers naar onze stad trekt en dat er talloze initiatieven worden ontplooid.

Ook ondernemers in actie

Van den Akker vindt de nominatie "een mooi initiatief van Stadsmarketing Gouda". "Het doet mij deugd om te zien hoe de ondernemers van de binnenstad in actie komen: 10.000 ansichtkaarten, 1000 posters, banners op de welkomstborden. Ook vanuit gemeente en Stadsmarketing komen er acties. En daarnaast zijn er burgerinitiatieven zoals blogs, een LinkedIngroep en twitteracties."

"Gemeente, ondernemers en inwoners gaan voor goud: de uitverkiezing van Gouda tot Beste Binnenstad 2011-2013."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten